OSTRUŽINA
Námi zpracovávaná ostružina je sbírána v lesích východní Evropy, nikoliv pěstována průmyslově.
Čerstvé ostružiny jsou bohatým zdrojem antokyanů a flavonoidů. Na 100 g připadá 11,5g sacharidů, 18mg vitamínu C, 1,9 mg vitamínu K, 52 μg vitamínu A, 41 μg vitamínu B2, 0,05 μg vitamín B3 a 3,8 g vlákniny. Z minerálních látek je obsažen vápník (44 mg), draslík (169 mg), hořčík (27 mg), fosfor (34 mg) a sodík (5 mg). Z mikroelementů je ve 100g zastoupené železo (0,68 mg), mangan (0,6 mg), měď (0,2 mg), a zinek (0,28 mg). Jsou také zdrojem kyseliny jablečné, vinné, citronové a elagové. Ostružiny mají antibakteriální a antiseptické účinky.
12 položek celkem
Značky
Položek k zobrazení: 12