BLOG

Sušené ovoce

13.03.2019

Bez vody není život, čehož s úspěchem již po staletí využíváme při konzervaci potravin sušením. Snížením obsahu vody a zvýšením podílu cukru v sušeném ovoci docílíme toho, že se v něm nemohou množit mikroorganismy a plísně, a tím jej můžeme uchovávat bez jakéhokoliv chemického ošetření. Podle způsobu sušení můžeme v maximální míře zachovávat i...

Dříve, než jsem začal sám vyrábět džemy, připadlo mi velice snadné zajít do obchodu, vzít z regálu skleničku s nejlépe vyvedeným ovocem a doma si ji s chutí natřít na palačinky. Později jsem zjistil, že ne všechny džemy jsou stejné a začal jsem více sledovat etikety , abych vybral ten džem, kde bude největší % ovoce. Ale je to...

Pomalu přestáváme nakupovat jen podle cen a učíme se číst etikety, dávat pozor na to, co pijeme my a naše děti, ale umíte se v tom opravdu vyznat? Vždyť ten obrázek orosené maliny na etiketě vypadá tak sladce, to musí úžasně chutnat a určitě je to plné ovoce...
V tomto článku se budu věnovat sirupům.

Patříte mezi ty, kteří by rádi využili pozitivní látky z různých druhů ovoce, ale neradi konzumujete čerstvé ovoce nebo vám nechutnají 100% šťávy?Moje kamarádka mi nasadila brouka do hlavy, když přišla s tím, že jejím dětem aronie zdravotně pomáhá, ale má problém do nich dostat 100% šťávu ( kde je nejvíce fyziologicky cenných látek). Pravdou je, že...

Mou cílovou skupina jsou lidé, kteří se zajímají o to co jí oni a jejich děti a není jim to jedno. Nechci nikomu tvrdit, že mé produkty obsahují obrovské množství antioxidantů a bůhví čeho a dovedou díky pozitivním látkám , které každé mé ovoce obsahuje, vyléčit kdejakou nemoc. Chci jen přispět k obohacení trhu o kvalitní a poctivé výrobky, na...

Začalo to v roce 2010, v době, kdy jsem pracoval ve vlastní fotolaboratoři, kde jsem na zvětšovacím přístroji zhotovoval barevné a černobílé fotografie pro fotoateliéry a na různé výstavy. Byla to každodenní práce v temné komoře - to znamená ve tmě a ve výparech z vývojky a dalších chemikálií a tak jsem podvědomě toužil po nějaké změně a práci...

Proč blog?

07.02.2019

Když jsem sázel první keříky aronie, sklízel první ovoce a pokoušel jsem se o výrobu prvních produktů, byl jsem přesvědčen, že jen špičkovou kvalitou těchto výrobků prorazím na trh. Byl jsem opravdu naivní snílek.

S postupem doby jsem sbíral zkušenosti a oči se mi otevíraly, mnohdy i úžasem, jak je to u nás v zemědělství, potravinářství a obchodě...