Zimolezový dort
ZIMOLEZOVÝ DORT
Ingredience (pro formu průměr 26 cm):
Korpus
120 g dětských piškotů
2 lžíce kokosového oleje
30 g mandlí
30 g naklíčené pohanky sušené (nemusí být, my máme rádi, když to křupe :-))
100 ml hroznový koncentrát (v našem e-shopu ZDE)
Náplň
100 g zimolezový džem (v našem e-shopu ZDE), ale může být i kterýkoliv jiný z naší nabídky
1 balení mascarpone
20 g želatina
ovoce podle chuti (višně, borůvky, maliny apod.)
1. KORPUS
Rozemeleme piškoty a mandle a smícháme dohromady s rozpuštěným kokosovým olejem.
Přidáme hroznový koncentrát (tolik, aby spojil ingredience dohromady, cca 100 ml)
Podle chuti můžete přidat sušenou naklíčenou pohanku. Pečte 10 minut při 150°C (podle trouby)
Korpus můžete změnit i za klasický piškot.
2. NÁPLŇ
Mascarpone smíchejte s džemem. Připravte si želAtinu podle návodu, jakmile začne želírovat, vmíchejte do směsi.
Natřete směs na vychladlý korpus a doplňte ovocem. My jsme dali zmražené višně, ale může být cokoliv. namačkejte do směsi a zahlaďte povrch.
Nechejte ztuhnout, před podáváním můžete dozdobit ovocem.
Dobrou chuť :-)