100% ovoce v jedné kapsli

Patříte mezi ty, kteří by rádi využili pozitivní látky z různých druhů ovoce, ale neradi konzumujete čerstvé ovoce nebo vám nechutnají 100% šťávy?Moje kamarádka mi nasadila brouka do hlavy, když přišla s tím, že jejím dětem aronie zdravotně pomáhá, ale má problém do nich dostat 100% šťávu ( kde je nejvíce fyziologicky cenných látek). Pravdou je, že ne každému 100% aronie chutná. Kolik lidí, tolik chutí. Jediná možnost, jak přiblížit aronii více lidem, je vytvořit ji v různých chuťových podobách. Od čisté šťávy, přes sirupy, džemy až po poslední způsob zpracování, který momentálně realizujeme - aroniové tobolky (a nejen aroniové). 

Aronie obsahuje značné množství fyziologicky cenných látek (jod, rutin, antioxidanty a další), a při každém zpracování (hlavně tepelném) o něco můžeme přijít. Nejkvalitnějším zpracováním je macerace v lihu, kde zůstává obsah těchto látek nejvyšší, ale kdo si to může několikrát denně dát? Když vyloučím řidiče, zaměstnance, děti a mládež, tak mi již moc lidí nezbývá, a navíc se řadíme mezi největší konzumenty alkoholu ve světě - takže tudy cesta nevede. 
Napadlo mne tedy, že další možností je vysušení při teplotách do 40°C (aby nedošlo k poškození enzymů) a rozemletí na jemnou "mouku", aby se také narušily semena obsahující eterické oleje. Při požití celé aronie semena projdou bez užitku zažívacím traktem, což je škoda. Řešením je mletí sušené aronie i se semeny. Takto si aronie zachová nejvyšší podíl fyziol.cenných látek, který do sebe můžeme dostat. Samotný prášek obsahuje také značné množství antioxidantů (tuto problematiku momentálně začali zkoumat na mých výrobcích v Brně na VUT).

Přidávání rozemleté aronie do jogurtů, kaší apod. je pracné, a navíc mění barvu a chuť. Rozhodli jsme se tedy pro možnost tento prášek plnit do želatinových nebo celulosových tobolek, kde se nemusí přidávat žádné přídatné látky, takže jde v podstatě jen o sušené mleté ovoce zabalené do želatinové kapsle. Díky tobolkám je značně omezen přístup vzduchu, je tedy značně omezena i samotná oxidace.

Touto formou do sebe dostanete to nejlepší nejen z aronie, ale i z dalšího ovoce :-)

Nabídku našeho kapslovaného ovoce najdete ZDE
IMG_2263

CZ-BIO-003
Všechny výrobky na stránce superovoce.cz jsou vyrobeny z přírodních surovin, které mohou obohatit váš jídelníček o pestrou stravu, antioxidanty, vitamíny a minerály. Konzumací těchto potravin však nemůžete ovlivňovat nemoci, ani se jimi léčit. Jedná se pouze o produkty pro rozšíření vaší výživové palety. Všechny potraviny vždy užívejte s rozvahou. U všech produktů uvádíme přírodní složky, ze kterých jsou potraviny vyrobeny. Pokud si nejste jistí užíváním některých přírodních složek v kombinaci s vašimi zdravotními obtížemi, konzultujte použití se svým lékařem nebo lékárníkem. Důležité je udržovat se fit a v kondici, zdravá strava a pohyb jsou ta nejlepší doporučení.